Grönsakspaella

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

De häftiga färgerna i den här goda, spanskinspirerade, risrätten är lika lockande som dess smaker. 230 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 strimlad röd paprika
  • 200 g ansade gröna bönor
  • 2 zucchini, skurna i 3 cm långa stavar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk rosmarin
  • 1 dl grovhackad slätbladig persilja
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 2 tärnade tomater
  • 5 dl het kycklingbuljong
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, 30 cm i diameter, på medelvärme. Fräs paprika och bönor ca 10 minuter, rör om då och då tills paprikan börjar mjukna och är brynt. Ta upp grönsakerna ur pannan och ställ åt sidan. Lägg zucchinin i pannan och fräs 5 minuter under omrörning tills den blir gyllene.
    2. Lägg tillbaka paprika och bönor i pannan tillsammans med paprikapulver, rosmarin, persilja och ris. Fräs cirka 2 minuter. Tillsätt tomater och buljong, koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
    3. Sänk till låg värme och lägg på locket. Låt sjuda cirka 15 minuter tills riset är nästan färdigt. Stäng av värmen, ta av locket och låt ånga av 5-10 minuter. Servera direkt från pannan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben