Grönsakspaj à la Nettan

Serverar: 4 portioner

En krämig grönsakspaj i ett "grövre" pajskal. Lök, morötter, mangold, dill, persilja. "Man tager vad man haver".

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl dinkelmjöl med fullkorn
  • 100 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 gul lök, hackad
  • 1-2 vitklöksklyftor, pressade
  • Ca 10 små morötter, skivade
  • 10 stora mangoldblad, klippta
  • 2 msk dill, klippt
  • 2 msk persilja, klippt
  • 1 stor tomat eller 2 små, i skivor
  • 3 ägg
  • 100 g Philadelphiaost
  • Ca 50 g västerbottenost, i bitar eller riven
  • ½ dl grädde
  • 1½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Kör degen i matberedaren. Klä en pajform med degen och låt den stå kallt ca 30 minuter i kylskåpet.
    3. Bryn lök och vitlök. Förväll morötterna.
    4. Förgrädda pajskalet ca 5-10 minuter. Lägg lök, morötter, mangold, dill, persilja i pajformen. Lägg tomatskivorna över. Strö över västerbottenosten.
    5. Vispa samman ägg, philadelphiaost, grädde, mjölk och kryddorna. Häll äggstanningen över pajen. Grädda i ca 30 minuter.
    6. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben