265 kalorier per portion. En mättande vegetarisk rätt fylld med färg, doft och smak.
Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
2 tsk olja
1 röd paprika
1 squash
75 g minimajs
100 g grön sparris
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
½ krm saffran
2 dl basmatiris
5 dl grönsaksbuljong
30 g flagad mandel
½ tsk chilipulver
Instruktioner
- Skala löken och hacka den. Skölj och skiva purjolöken. Pressa vitlöksklyftan. Fräs det i en stekgryta på svag värme några minuter.
- Kärna ur och skiva paprikan, skiva squashen, dela minimajsen i halvor och skär sparrisen i bitar. Låt det fräsa med lökblandningen 3-4 minuter.
- Blanda ner kryddor och ris, späd med buljongen och låt allt koka på svag värme under lock 20 minuter tills riset är färdigkokt och vätskan sugits in.
- Rosta under tiden mandeln i en torr stekpanna på medelvärme. Strö över chilipulver.
- Lägg upp pilaffen och strö över den kryddade mandeln.
Kommentarer (0)