Grönsakspilaff

Serverar: 4 portioner

265 kalorier per portion. En mättande vegetarisk rätt fylld med färg, doft och smak.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 2 tsk olja
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 75 g minimajs
  • 100 g grön sparris
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ krm saffran
  • 2 dl basmatiris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 30 g flagad mandel
  • ½ tsk chilipulver
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den. Skölj och skiva purjolöken. Pressa vitlöksklyftan. Fräs det i en stekgryta på svag värme några minuter.
    2. Kärna ur och skiva paprikan, skiva squashen, dela minimajsen i halvor och skär sparrisen i bitar. Låt det fräsa med lökblandningen 3-4 minuter.
    3. Blanda ner kryddor och ris, späd med buljongen och låt allt koka på svag värme under lock 20 minuter tills riset är färdigkokt och vätskan sugits in.
    4. Rosta under tiden mandeln i en torr stekpanna på medelvärme. Strö över chilipulver.
    5. Lägg upp pilaffen och strö över den kryddade mandeln.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben