Grönsakspizza

Serverar: 4 portioner

Denna färgglada pizza kommer säkert att bli ett av dina favoritrecept. Gör olika varianter på samma plåt och succén är given.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1½ dl vatten, 37 grader
  • ½ tsk salt
  • 1½ tsk olja
  • 4-4½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 gula paprikor
  • 2 små zucchini
  • 1 bifftomat
  • 250 g champinjoner
  • 2 tsk kapris
  • 100 g svarta oliver
  • 1 knippa basilika
  • 300 g mozzarellaost
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Arbeta in mjölet. Låt jäsa 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda ner vitlöken i tomatkrosset tillsammans med kryddor, salt och peppar. Skär paprikan i fina strimlor. Skiva zucchinin tunt. Skålla och flå bifftomaten, ta bort kärnorna, tärna köttet. Skiva svampen.
    3. Arbeta degen smidig, kavla ut och lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut tomatröran över degen. Salta och peppra paprikastrimlorna och blanda med kaprisen och strö ut på 1/4 av degen. Lägg zucchiniskivorna på 1/4, krydda och strö över hälften av oliverna.
    4. Hacka basilikan, blanda med tomattärningarna. Krydda och fördela på 1/4 av degen. Täck 1/4 av degen med svampen och oliverna. Skiva och fördela osten över pizzan. Droppa över olivoljan och grädda. Grädda sedan på nedersta falsen i ca 20 minuter, 225 grader. Pizzan ska vara svagt gyllenbrun när den är färdig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben