Grönsaksrösti

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel variant av rösti för att bli av med lite rot- och grönsaker. Det gör inget att det blev jättegott också.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 1 bit selleri
  • 1 bit fänkål
  • 1 liten kålrabbi
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Skala och riv rotsaker och potatis på fina skivan i matberedaren. Finhacka löken och fräs den i olja några minuter. Vispa ihop ägg, mjöl, salt och peppar. Rör ner de rivna rotsakerna i smeten. Värm olja i en pannkakslagg. Lägg i 1 stor klick av smeten och bred ut till plättar. Grädda röstin några minuter på varje sida så de får en fin färg. Servera som tillbehör till t ex kött eller fläsk och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben