Grötfrukost

Serverar: 1 portioner

Tid: 3 minuter

Min frukost till vardags. Gott och nyttigt

Ingredienser

  • 1-1,5 dl havregrynsblandning (Havregryn, rågflingor och linfrön)
  • 2-2,5 dl vatten
  • Kanel
  • Instruktioner

    Lägg grynen i en tallrik. Häll på vattnet och tillaga i micron 2 minuter. Strö över kanel eller något annat gott. Klart att servera.

    Kommentarer (2)

    lovani 21 juli 2008

    Även smaskigt att blanda i skivad frukt, vilket också bidrar med fler möjligheter att variera. Personliga favoriten är att hacka 3/4 äpple och blands i gröten (då den tagits ur micron, annars försvinner äpplets syrliga smak). Varierar med banan och päron, och i mån av möjlighet även blåbär, vinbär och jordgubbar. Kanongott! Och hälsosamt!

    miramamman 15 oktober 2008

    Gröt är kanon till frukost, själv gör jag gröt på sportgryn, det är råg och havregryn, så blandar jag i 2 msk psylliumfrön och klipper i några torkade aprikoser, då behövs inget på gröten, till det äter jag ett kokt ägg, det är en xtravaganza frukost. Gott och nyttigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben