Serverar: 18 portioner
Tid: 1 timme
Goda tekakor som jäses bara en gång och det är sen man klickat ut dem på plåten.
Koka vatten och 4-kornskrosset i ca 10 min till en gröt. Blanda i mjölk, honung och olja. Det ska vara 37º. Rör ut jästen i degspadet och tillsätt salt och honung. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta degen ordentligt. Degen ska vara lös men klickbar. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar och klicka ut degen i 18 klickar. Låt jäsa i ca 30 minuter och grädda sen i 225º i ca 8-10 minuter tills de är läckert bruna.
Jättegott och saftigt! Tack för receptet! :-) Lena
Dom här blev jättegoda. Tack för receptet.
Dessa fick jag smaka i går hos Eva ,,dom är supergoda det blir full pott för dom,mums:))
Nu har jag äntligen provat att baka dessa, och vi är mycket nöjda med resultatet! Lite kladdigt att klicka ut bara!
Hej! Så saftiga och goda tekakor. Kommer att göra dom flera gånger Tack för receptet :)