Grövre tekakor á la Österåsen

Serverar: 18 portioner

Tid: 1 timme

Goda tekakor som jäses bara en gång och det är sen man klickat ut dem på plåten.

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 2 dl 4-kornskross
  • 6 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 100 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung eller sirap
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1/2 dl linfrö
  • 1,2 - 1,4 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    Koka vatten och 4-kornskrosset i ca 10 min till en gröt. Blanda i mjölk, honung och olja. Det ska vara 37º. Rör ut jästen i degspadet och tillsätt salt och honung. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta degen ordentligt. Degen ska vara lös men klickbar. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåtar och klicka ut degen i 18 klickar. Låt jäsa i ca 30 minuter och grädda sen i 225º i ca 8-10 minuter tills de är läckert bruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    sikaal 14 februari 2010

    Jättegott och saftigt! Tack för receptet! :-) Lena

    Evia 5 oktober 2010

    Dom här blev jättegoda. Tack för receptet.

    Gillsan 25 oktober 2010

    Dessa fick jag smaka i går hos Eva ,,dom är supergoda det blir full pott för dom,mums:))

    liab 23 augusti 2012

    Nu har jag äntligen provat att baka dessa, och vi är mycket nöjda med resultatet! Lite kladdigt att klicka ut bara!

    kekke46 11 april 2013

    Hej! Så saftiga och goda tekakor. Kommer att göra dom flera gånger Tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben