Grovjansson

Serverar: 4 portioner

God variant på Jansson Frestelse. Roligt och gott med ny Jansson.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk råsocker
  • ½ dl riven vällagrad prästost
  • 125 g ansjovisfiléer + ansjovisspad
  • 2 krossade bitar frukostknäcke som ströbröd
  • 1 klick Milko Smör
  • 3 dl Milko vispgrädde 40%
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader - 200 grader.
    2. Riv potatisen på grövsta skivan eller skär stavar för hand.
    3. Hacka löken. Stek löken i råsockret.
    4. Smörj en ugnsform.
    5. Varva potatis, lök, ost och ansjovis. Avsluta med potatis. Strö Frukostknäcke ovanpå. Klicka över smöret. Häll på grädden och ansjovisspadet.
    6. Grädda i ca 45 minuter. Potatisen ska vara mjuk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben