Gryta á la Ågärda

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god gryta vars sås du vill dricka.

Ingredienser

  • 500 g oxfilè
  • 1 ½ rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 12 brysselkål
  • 15 köttbullar
  • 1 pkt bacon
  • 10 färska champinjoner
  • 5 dl mellangrädde
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk soja
  • 1 msk socker
  • 250 ml kaj p original marinad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela oxfilèn i ca 2x2 cm stora bitar och marinera minst ett dygn i (Kaj P’s Original).
    2. Dela brysselkål och köttbullar i fyra bitar, finhacka champinjonerna, lök och bacon. Skär paprikorna i din egen smak. Bryn lök, paprika och brysselkål i äkta smör (Häll upp i en skål). Bryn köttbullar och bacon (Häll upp i samma skål). Bryn champinjonerna, krydda med salt och vitpeppar (Häll upp i samma skål).
    3. Bryn nu oxfilen i smör och när den är klar tillsätt det andra som är brynt. Häll ner grädden, sambal oelek, socker, soja och vitlök.
    4. Låt grytan puttra ihop ett tag, ca 20 min. Den behöver inte koka för köttet är så fint ändå. Smaka av. Låt svalna ett tag och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    dozan 11 augusti 2009

    Åt denna igen och kan med klarhet säga att det är min nya favoritgryta.

    dozan 11 augusti 2009

    Ärligt sagt så blev denna gryta till av resterna av en kväll med grillspett. :)

    dozan 15 augusti 2009

    Pressa vitlöken och servera med potatis, den kan va lite stark så om ni är känsliga minska ned sambal oelek lite.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben