Gryta från Bretagne

Serverar: 8 portioner

En kontinental nötköttsgryta med kryddig korv, rött vin, fransk senap och dragon. Många goda smaker ...

Ingredienser

  • 1,3 kg högrev, bog eller fransyska
  • 200 g kabanosser
  • 2 gula lökar, grovhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 dl rött eller vitt vin eller torr cider
  • 2 buljongtärningar
  • 2 msk fransk senap
  • 2 dl grädde
  • 1 1/2 tsk dragon
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 gul paprika, urkärnad och strimlad
  • 1 dl syltlök
  • Salt
  • 1 dl persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i "stroganoffstrimlor" och kabanosserna i ca 2 cm långa bitar. Bryn kött och lök och lägg efter hand över i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser, förutom paprika, syltlök och persilja, och låt grytan koka sakta ca 45 minuter. Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt.
    2. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (6)

    Kicki8 3 maj 2008

    God gryta. Ganska mild så jag kommer nog att öka på vitlöken och dragonen nästa gång.

    mrex3m 9 oktober 2009

    mycket god, men jag improvicerade ytterligare med att lägga i: Svarta oliver, färska champinjoner, vatten kastanjer och morot.

    sara-appelgren 18 december 2010

    Helt underbar gryta! Har gjort den flera gånger, mycket poppis!

    christincarlsson 6 september 2011

    Jätte god!!!

    darx 22 oktober 2011

    Super smarrig gryta, jag brukar dock använda Porter istället för rödvin, en flaska på 5 dl är lagom, ölet hjälper ju till att möra det hela ytterligare, blir sjukt gott :D, Trattkantareller är också gott att ha i , dom slänger man ner i slutet :)

    loefet@hotmail.com 8 oktober 2012

    Åh fy så gott! En av de godaste grytor jag lagat. Hade i ekologiskt lokalt kött i min gryta, vilken smak på kött och sås! Mustig och smakrik. Rekommenderas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben