En kontinental nötköttsgryta med kryddig korv, rött vin, fransk senap och dragon. Många goda smaker ...
Ingredienser
1,3 kg högrev, bog eller fransyska
200 g kabanosser
2 gula lökar, grovhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
3 dl rött eller vitt vin eller torr cider
2 buljongtärningar
2 msk fransk senap
2 dl grädde
1 1/2 tsk dragon
2 krm svartpeppar
1 gul paprika, urkärnad och strimlad
1 dl syltlök
Salt
1 dl persilja
God gryta. Ganska mild så jag kommer nog att öka på vitlöken och dragonen nästa gång.
mycket god, men jag improvicerade ytterligare med att lägga i: Svarta oliver, färska champinjoner, vatten kastanjer och morot.
Helt underbar gryta! Har gjort den flera gånger, mycket poppis!
Jätte god!!!
Super smarrig gryta, jag brukar dock använda Porter istället för rödvin, en flaska på 5 dl är lagom, ölet hjälper ju till att möra det hela ytterligare, blir sjukt gott :D, Trattkantareller är också gott att ha i , dom slänger man ner i slutet :)
Åh fy så gott! En av de godaste grytor jag lagat. Hade i ekologiskt lokalt kött i min gryta, vilken smak på kött och sås! Mustig och smakrik. Rekommenderas!