Gryta med fläskfilé och kryddkorv

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod gryta:)

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 kryddiga korvar
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • ½ kruka färsk mejram eller 2 msk torkad
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk smör
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att plocka den färska mejramen. Är bladen små behöver man inte hacka dem. Skär löken i halvmånar. Gör inget alls om det blir lite grövre bitar så det blir lite mer att tugga på.
    2. Skär paprikan i strimlor. Parera och skär ner fläskfilén i skivor. Skär även ner korven i skivor. Jag valde att ha i tsatsikigrillare som är en mildare kryddkorv men det fungerar med vilken korv som helst. ta fram en kastrull och en stekpanna.
    3. Bryn grönsakerna i kastrullen med mejramen. Låt allt få lite färg. Slå sedan över grädden. Låt det koka upp. Ha i kalvfonden. Bryn samtidigt på korven och fläskfilén i stekpannan. Glöm inte att krydda den med salt och peppar. När det fått fin färg så är det bara att dra stekpannan åt sidan.
    4. När paprikan börjar bli mjuk är det dags att blanda i korven och fläskfilén. Låt det koka ca 5 minuter tills köttet är klart.. Vill man så kan man reda av grytan lite granna om den är för tunn. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris eller ugnsbakad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    sabr0201 28 november 2009

    Kanon gott, skulle passa perfekt som bjudmat! Vi hade klyftpotatis till, blev jätte bra.

    miss_breezer 14 juli 2010

    Ja den e väldigt god:)

    hakanbengtsson 1 oktober 2011

    Grymt god och snabblagad

    binibob 3 november 2011

    Bjöd tjejkompisarna på detta och de tyckte mycket om det!

    mexiko12 31 mars 2013

    Tack för ett jättebra recept på fläskfilé, det var mycket gott och dessutom lättgjort. Kommer att lagas flera gånger då det var en rätt som till och med min kräsne man tyckte om!

    miss_breezer 1 april 2013

    Jätte kul att ni gillade den:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben