Gubbalåda

Serverar: 4 portioner

Passar bra till vickning eller huvudrätt.

Ingredienser

  • 4 kokta kalla potatisar, ca 300 g
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 burk anjovisfiléer, 125 g med spad, ca 2 msk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Svecia
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala potatis och lök. Skär potatisen i tunna skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
    3. Skiva löken. Fräs den i smör i en stekpanna tills den blir mjuk.
    4. Skala och hacka äggen.
    5. Lägg löken över potatisen. Strö över ägg och persilja. Lägg på anjovisfiléerna. Tillsätt anjovisspadet och grädden. Strö över den rivna osten.
    6. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
    7. Servera med bröd , smör och ost.

    Kommentarer (2)

    maggan123 31 juli 2009

    har nu prövat ditt recept,det var underbart gott, kommer att göra denna rätt många gånger. MVH. maggis

    pullan21 1 oktober 2012

    Har lagat detta förut och det är en riktig god allt i ett rätt! Värt att prova på!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben