Gubbsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Väldigt enkel att göra. Blir nästan bättre efter en dag i kylen. Går lätt att fördubbla.

Ingredienser

  • 200 g matjesill (1 burk)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st röd lök
  • 2-3 kalla kokta potatisar
  • 1 st kallt kokt ägg
  • 2 st kvistar färsk dill
  • Eventuellt färsk gräslök
  • Eventuellt peppar
  • Eventuellt salt
  • Instruktioner

    Finhacka löken Skär sillen i mindre bitar (ca 1cm) Finhacka dillen Skär potatisen i små tärningar (ca 1-2 cm) Lägg allt i bunke. Blanda i crème fraiche. Smaka av eventuellt med salt och peppar. Jag brukar inte tycka det behövs, matjesillen är salt i sig själv. Men det är upp till tycke och smak. Bäst att du provsmakar utan salt och peppar först. Dekorera med ägget (antingen skuret i "båtar" eller finhacka) och eventuellt gräslök om så önskas.

    Kommentarer (1)

    mammis 5 april 2012

    Mmmmmm jättegod verkligen, tog lite majonäs i för balansen..kommer att fortsätta göra denna hädanefter..Tack för bra recept :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben