Gulbetssoppa med rågbrödssticks

Serverar: 4 portioner

Läcker gul och len soppa med knapriga brödsticks och pepparrotskräm.

Ingredienser

  • 3 skivor danskt rågbröd
  • Olja
  • Soppa
  • 2 gula lökar
  • ½ fänkål, ca 150g
  • 800 g gulbetor
  • 2 msk smör
  • 1 liter vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pepparrotskräm
  • 1 burk kesella, 10%, 250g
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Topping
  • Finhackad rödlök
  • Finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär brödet i stavar. Pensla med olja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är knapriga.
    3. Skala och strimla lök och fänkål. Skala och skär gulbetorna i tunna skivor. Fräs lök och fänkål i smör i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt betor och fräs 5 minuter.
    4. Tillsätt 1 liter vatten, fond, timjan och äppelcidervinäger. Låt koka under lock tills allt blivit mjukt. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.
    5. Rör ihop kesella, pepparrot, salt och peppar.
    6. Servera soppan med pepparrotskräm, rågbrödssticks. Toppa med finhackad rödlök och gräslök.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben