Guldgrävarsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Guldgrävarsoppa

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1-11/2 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 150 g morötter
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2 tsk chilipulver
  • 1/2 dl hackade örtkryddor
  • 1 liter buljong på fond eller tärning
  • Några droppar balsamvinäger
  • 1/2-1 1/2 mak sambal badjak
  • 200 g majskorn
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i olja.
    2. Hacka löken och riv morötterna grovt . Hetta upp oljan i en stor gryta. Fräs lök och morötter ett par minuter. Krydda med salt och peppar i lök och morotsfräset och tillsätt färs, tomatkross, tomatpuré, kryddor, sambal badjak, örtkryddor och buljong.
    3. Sjud samman sopppan i ca 20 minuter. Tillsätt majskornen. Späd ev med mer buljong till önskad konsistens och smaka av med balsamvinäger. Servera soppan hett med gott bröd till och creme fraiche.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben