Gunilla-tårta

Jättegod mandelkaka. Ett gammalt recept från -70 talet.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 150 g mandel
  • 6 st bittermandlar
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Låt degen stå kallt, gör fyllningen under tiden.
    2. Vispa ägg och socker. Mal den oskållade mandeln. Blanda i den i smeten. Tryck ut mördegen i botten och ungefär tre centimeter uppåt kanterna i en smord form med löstagbar botten. Häll fyllningen i formen och vik överskjutande deg över fyllningen.
    3. Grädda i 200 grader i ca 40 minuter. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben