Gunwors goda torparkakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

Med crème fraiche blir de här extra goda, tycker jag.

Ingredienser

  • 4 dl russin
  • 2 dl vatten
  • Kräm
  • 3 dl creme fraiche eller vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 2,5 tsk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Deg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl havregryn
  • 2 dl brun farin
  • 200 g smör
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Koka russin och vatten i 3 minuter. Låt rinna av. Sjud crème fraiche/grädde, socker, äggulor och potatismjöl till en tjock kräm. Glöm inte att röra under tiden. När krämen har kallnat, rör man i 1 tsk vaniljsocker samt de avrunna russinen.
    2. Degen blandas till en grynig massa. Tryck ut hälften i en smord form ca 35x20 cm. Grädda i 10 minuter i 200º. Häll över krämen samt smula över resten av degen och fortsätt att grädda ca 20 minuter.
    3. Skär kakan i fyrkanter när den har svalnat.
    4. Eventuellt kan man garnera med vispgrädde och riven blockchoklad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben