Gyllenröd fruktdrink

Serverar: 2 portioner

Söta jordgubbar och friskt syrlig lime, mjuk mango och mustig, len rom gör denna gyllenröda drink mjuk, fräsch och farligt god. Drinken passar bra som efterrätt och är jättegod även utan alkohol. Det är viktigt att mangon är fin och riktigt mogen. Annars kan man byta ut den mot mangopuré eller mangojuice.

Ingredienser

  • Sockerlag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Drink
  • 250 g jordgubbar
  • 1 mango eller 1 1/2 dl mangopuré
  • 1 lime
  • 8 cl rom, ljus, mörk eller gyllene
  • 4 msk sockerlag
  • Isbitar
  • 1 dl kallt mineralvatten
  • Garnering
  • Färsk mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Häll vatten och socker till lagen i en kastrull. Koka tills sockret löst sig. Låt svalna. Det du inte använder kan du spara i en flaska i kylen.
    2. Skölj jordgubbarna och klyv dem på mitten. Tvätta limefrukten och skär i 8 delar. Fördela dem jämnt i två höga, stadiga glas tillsammans med jordgubbarna.
    3. Skala mangon och skär den i bitar. Muddla eller mosa ihop jordgubbar, mango och lime med en muddler eller den trubbiga änden av en träslev. Blanda i rom, sockerlag och isbitar, rör om och smaka av. Toppa med litet mineralvatten.
    4. Dekorera med mynta eller citronmeliss och servera med långskaftad sked.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    2
    2.5
    5 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben