Hackkorvskaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Den Värmländska hackkorven kallas i andra landsändar av Sverige för hackekorv. Båda är en korvvariant av pölsa, men hackkorven har avgjort mer smak än pölsa. Denna idé på tillagning som jag hittade på idag var mycket lättlagad och blev väldigt bra. Så våga prova hederlig gammal husmanskost i ny tappning. Skulle ni inte hitta hackkorv i er affär så går den att ersätta med pölsa.

Ingredienser

  • 900 g hackkorv (1 korv)
  • 1 gul lök (100-125 g)
  • 2 dl Grekisk yoghurt 10 %
  • 2 dl inlagda rödbetor (150-175 g)
  • 2-3 msk gurkmix
  • 4 ägg
  • Ströbröd
  • Smör till fräsning och smörjning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Hacka den gula löken och skär korven i skivor. Fräs smör och lök i en gryta/kastrull så löken blir ljusbrun. Stäng av plattan och lägg i korven, blanda runt med en trägaffel el.likn så det blir en grynig blandning. Hacka rödbetorna i bitar. Blanda ner yoghurt, rödbetor, gurkmix och knäck i äggen i grytan. Blanda runt så allt är väl blandat, häll sen över smeten i en smord ugnsform. Placera formen 1 fals under mitten och grädda i ca 30-35 minuter. Servera gärna med kokta blomkålsbuketter eller annan kokt grönsak.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben