Hackkorvsmakaronpanna

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Ett nytt sätt att tillaga den Värmländska hackkorven. Motsvarande korv brukar i södra Sverige kallas hackekorv. Rätten går även att göra på pölsa, men då bör den smakas av med salt och peppar. Hackkorv behöver ej kryddas extra, utan har tillräcklig smak i sig själv.

Ingredienser

  • 900 g hackkorv
  • 1 gul lök (100-120 g)
  • 100 g inlagda rödbetor
  • 1 ½ dl kesella
  • 3-4 dl snabbmakaroner
  • 50 g smör till stekning
  • Till servering
  • Stekta ägg
  • Instruktioner

    Koka makaronerna efter anvisningen på paketet, häll i durkslag och spola med kallvatten. Finhacka gul lök och rödbetor. Blanda rödbetorna med kesellan så röran blir jämt ljusröd. Fräs smöret i en gryta ihop med gul lök till löken börjar bli glansig. Häll i de avrunna och avsvalnade makaronerna i grytan. Fräs under omrörning till makaronerna börjar få lite färg. Bryt hackkorven i småbitar och rör ner i grytan. Fräs vidare under omrörning till allt är riktigt hett. Stäng av plattan och rör ner kesellablandningen. Låt grytan stå kvar på eftervärmen och bli genomvarm, stek under tiden äggen. Servera hackkorvspannan med 1 eller 2 stekta ägg per portion.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben