Häggbärssaft

gammal men ny ,lite omständig med flera uppkok men resultatet blir fint .

Ingredienser

  • 2 l häggbär
  • 6 dl socker
  • 1/2 l vatten
  • Instruktioner

    1. Repa och skölj bären., lägg dem i en hink . Koka upp vatten och häll över bären. Täck grytan och låt stå kallt över natten
    2. Häll upp i en silställning och låt den själv rinna.
    3. Koka upp den avrunna saften .
    4. Lägg bärenmassan i spannen igen och häll den uppkokade saften över massan .
    5. Denna procedur upprepas 2 ggr .
    6. Mät nu saften, låt den koka upp i grytan .
    7. Tillsätt socker och koka och skumma .
    8. Häll upp på varma flaskor ,ställ svalt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben