Häggmispelsylt

Personligen tycker jag den blir lite söt men barnen älskar den.

Ingredienser

  • 1 ½ liter häggmispelbär
  • 1 / 2 dl vatten
  • 1 dl socker per 1½ dl massa
  • 6 oz ( 177 ml eller 17.5 cl.) flytande pektin
  • Instruktioner

    Skölj bären Lägg bären i en mixer och hacka sönder dem. Lägg bärmassan i en kastrull och tillsätt vatten Koka på medelvärme 5 till 6 minuter. Mät massa och häll tillbaka den i kastrullen tillsammans med socker. Koka i ett par minuter på svag värme tills sockret löst sig. Koka upp och tillsätt pektin, koka i en minut. Ta av kastrullen från värmen, skumma eventuellt skum och häll i heta, sterila burkar och förslut.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben