Hälsingegryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Vandringsrecept. Går att laga med oxfilé eller viltfilé också.

Ingredienser

  • Fläskfilé, strimlad
  • 5 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl kantareller, förvällda
  • 1 gräddädelost
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Strimla och bryn filén. Lägg i vitlöken och kantareller och låt bryna med. Salta och peppra. Tillsätt créme fraiche och matlagningsgrädden. Smula ner ädelosten och låt koka i ca 5 minuter. Red av om såsen blir för tunn.
    2. Servera med klyftpotatis och vitlöksbröd.
    3. Om du har färska kantareller så öka på mängden, jag utgick ifrån förvällda när jag skrev ner receptet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben