Halloween är slut men här kommer det ett recept som man kan ha till Halloweenfesten.
Ingredienser
300 g färska hallon
5 dl tranbärssaft
2 tsk gelatinblad
4 l äpplecider
Tillbehör
1 gummihanske
Instruktioner
- Tvätta och rensa yttersidan av en latexhandske. Vänd den ut och in.
- Blanda hallon och tranbärssaft. Häll hälften av blandningen i en liten gryta och lägg i gelatin. Låt blandningen stå i 2 min och värm den sedan på svag värme under konstant omröring.
- Ta bort grytan från kokplattan när gelatinet är upplöst och häll i den kalla delen av hallonblandningen.
- Häll hallonblandningen i handsken. Slut handsken ordentligt och lägg den i frysen, där ska den ligga tills vätskan är helt fryst.
- Skär försiktigt bort handsken från den frysta vätskan. Lägg den frysta handen i en punschskål och häll över cider.
Kommentarer (3)
vad gör gelatinet?
Gelatinet gör väll så att handen inte riktigt smälter?.. eller något liknande.
Gelatinbladen gör så att vätskan blir gele. Vilken succé det blev när tjejerna fick syn på handen!!