Häxbrygg

Serverar: 16 portioner

Halloween är slut men här kommer det ett recept som man kan ha till Halloweenfesten.

Ingredienser

  • 300 g färska hallon
  • 5 dl tranbärssaft
  • 2 tsk gelatinblad
  • 4 l äpplecider
  • Tillbehör
  • 1 gummihanske
  • Instruktioner

    1. Tvätta och rensa yttersidan av en latexhandske. Vänd den ut och in.
    2. Blanda hallon och tranbärssaft. Häll hälften av blandningen i en liten gryta och lägg i gelatin. Låt blandningen stå i 2 min och värm den sedan på svag värme under konstant omröring.
    3. Ta bort grytan från kokplattan när gelatinet är upplöst och häll i den kalla delen av hallonblandningen.
    4. Häll hallonblandningen i handsken. Slut handsken ordentligt och lägg den i frysen, där ska den ligga tills vätskan är helt fryst.
    5. Skär försiktigt bort handsken från den frysta vätskan. Lägg den frysta handen i en punschskål och häll över cider.

    Kommentarer (3)

    Jilliii 7 maj 2011

    vad gör gelatinet?

    timpel 15 oktober 2011

    Gelatinet gör väll så att handen inte riktigt smälter?.. eller något liknande.

    KatarinaLov 28 oktober 2011

    Gelatinbladen gör så att vätskan blir gele. Vilken succé det blev när tjejerna fick syn på handen!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben