Häxburgare

Serverar: 4 portioner

Passar perfekt till halloween. Prova mitt recept på "Hamburgerdressing med tryck" till dessa burgare. Färga lämpligen dressingen blodröd med karamellfärg.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk senap
  • Några stänk Tabasco
  • 2 msk margarin eller smör till stekning
  • Till serveringen
  • 4 hamburgerbröd (gärna Frisco)
  • Senap
  • Strimlad isbergssallat
  • Lökringar
  • Paprikastrimlor (gärna grillad paprika - finns på burk)
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt, peppar, vitlök, worcestersås, senap och försiktigt med tabascosås. Stek ett litet prov och smaka av, kanske du vill ha färsen mer kryddstark.
    2. Forma färsen till fyra biffar, något större än hamburgerbröden. Skåra dem lätt med en kniv i rutmönster.
    3. Stek dem i margarin ca 3 minuter på varje sida så de får fin färg. Bred lite senap på varje biff.
    4. Fördela sallat, lökskivor och paprikastrimlor på bröden, över salladen lägger du biffarna och till sist brödöverdelen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben