Servera de varma Häxögonen tillsammans med tillbehören som frukost eller som lätt kvällsmål eller med stekta tomater, stekt bacon, stekt korv.
Ingredienser
4 franskbröd, ca 200 g
Mjukt smör
4 ägg
Tillbehör
250 g majskorn
100 romansallad
2½ msk ketchup, ca 50 g
Grovt salt
Svarpeppar, färskmalet
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader med en ugnsplåt i.
- Bred det mjuka smöret på bröden.
- Ta ut hål ca 5½ cm i diameter i bröden med små kakformar eller små pepparkaksformar.
- Lägg bakplåtspapper på ugnsplåten när ugnen är varm. Lägg bröden på bakplåtspappret och häll ett ägg i varje hål. Salta och peppra.
- Lägg de små utstansade brödformarna vid sidan av bröden.
- Sätt plåten mitt i ugnen och grädda bröden i ca 10 minuter tills äggvitan i Häxögonen stelnat.
- Servera de varma Häxögonen tillsammans med tillbehören som frukost eller som lätt kvällsmål.
- Du kan också servera Häxögonen med stekta tomter, stekt bacon, stekt korv som brunch eller med...
Kommentarer (0)