Häxögon

Servera de varma Häxögonen tillsammans med tillbehören som frukost eller som lätt kvällsmål eller med stekta tomater, stekt bacon, stekt korv.

Ingredienser

  • 4 franskbröd, ca 200 g
  • Mjukt smör
  • 4 ägg
  • Tillbehör
  • 250 g majskorn
  • 100 romansallad
  • 2½ msk ketchup, ca 50 g
  • Grovt salt
  • Svarpeppar, färskmalet
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader med en ugnsplåt i.
    2. Bred det mjuka smöret på bröden.
    3. Ta ut hål ca 5½ cm i diameter i bröden med små kakformar eller små pepparkaksformar.
    4. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåten när ugnen är varm. Lägg bröden på bakplåtspappret och häll ett ägg i varje hål. Salta och peppra.
    5. Lägg de små utstansade brödformarna vid sidan av bröden.
    6. Sätt plåten mitt i ugnen och grädda bröden i ca 10 minuter tills äggvitan i Häxögonen stelnat.
    7. Servera de varma Häxögonen tillsammans med tillbehören som frukost eller som lätt kvällsmål.
    8. Du kan också servera Häxögonen med stekta tomter, stekt bacon, stekt korv som brunch eller med...

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben