Gigantiska kanelsnäckorna, cirka 25 cm i diameter! Perfekt för hungriga nyförälskade par att dela på! Annars räcker varje bulle säkert till fem.
Receptet kommer Göteborg och är hemligt men tydligen har det läckt ut!
Ingredienser
100 g jäst
500 g smör
1 l mjölk
3 dl strösocker
2 tsk salt
Ev. 2 tsk malen kardemumma
3,5-4 l vetemjöl
Till fyllning
3 msk malen kanel
2 dl strösocker
2 dl sirap
250 g smör
Till pensling
2 ägg
Pärlsocker
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm vätskan fingervarm (37grader). Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker och ev. kardemumma.
- Tillsätt så mycket mjöl att du får en smidig deg. Spara 2-3 dl mjöl till utbakningen. Knåda degen blank. Låt den jäsa i övertäckt bunke i 40 min.
- Tag upp degen och knåda den lätt. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en avlång kaka, så lång som bänken tillåter och 12 till 15 cm bred.
- Bred smör över kakan, strö över socker och kanel och ringla över sirap. Skär ca 3 cm breda långa remsor.
- Rulla ihop varje remsa med fyllningen inåt till en stor snurra.
- Placera dem på bakplåtspapper, två bullar per plåt och platta till bullarna lätt, så de blir stora och runda. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15-20 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Kommentarer (0)