Håkonskakor

Goda små kakor med florsocker och mandelmassa.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 ½ dl florsocker
  • 75 g marsipan, grovt riven
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • Dag 2
  • 1 ägg
  • Råsocker
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Rör smör och florsocker fluffigt tillsammans med den rivna marsipanen. Tillsätt mjölet och vaniljsockret och rör snabbt ihop till en smidig deg. Ställ degen i kylskåpet en dryg halv timme.
    2. Dela därefter degen i fyra delar och gör fyra rullar, ca 2,5 cm i diameter. Svep in rullarna i plastfolie och förvara i kylskåp till nästa dag.
    3. Dag 2: Vispa ihop ägget och häll upp råsocker på en stor tallrik. Snurra först rullarna i det uppvispade ägget och därefter i råsocker.
    4. Skär sedan 4–5 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. OBS! Inte för tätt då kakorna flyter ut något.
    5. Grädda mitt i ugnen i 175° 12–15 minuter. Låt svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben