Hallänsk Laxgryta/soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Jag är Ingen fiskmänniska men min sambo älskar denna.

Ingredienser

  • Lax 3/4 kg
  • 1 liter vatten
  • 2 tdk salt
  • Vitpepparkorn
  • Lagerblad 4-5 st
  • 4-5 potatisar
  • 1 morot ca 200 gr
  • 1 rotselleri 100 gr
  • 2 gula lökar
  • 2 dl grädde
  • 1/5 dl dill
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Koka upp vatten, salt, peppar,lagerblad 2 - 3 minuter. Lägg i lax, koka sedan ytterligare 15 minuter. Sila av lagen. Rensa laxen. Lägg i rotfrukterna som är skurna i stavar. Koka i 10 minuter. Tillsätt grädde, dill, smör och laxen. Sjud några minuter. Servera som gryta eller soppa. Späd efter tycke och smak med avkoket.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben