Även denna är en succé med stykande åtgång. Annorlunga och sjukt god.
Ingredienser
200 g digestivkex
100 g smält smör
1 burk kondeserad mjölk, ca 400 g
500 g hallon
2½ dl vispad grädde
40 gr mörk och ljus flisad choklad
Instruktioner
- Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten (Obs pilla bort ettiketten på burken annars fasnar den i kastrullen). Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort.
- Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det.
- Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess toffén är färdig. .
- Kyl den oöppnade burken i kallt vatten.
Bred ut smeten över pajskalet. Fördela hallonen ovanpå.
- Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad mörk och ljus choklad.
Ställ kallt till serveringen.
Kommentarer (3)
Är det någon som vet om man kan byta ut digestivekexen mot något? Tacksam för svar.
Gjorde den här som efterrätt till påskmiddagen, supergod å kommer göras igen... Full pott blir de självklart! Lägger upp ett foto också.
Min syster brukar ha krossad dajm överst på denna sjukt goda tårta, supergott!