Hallonbägare

Serverar: 9-10 portioner

Hallontårta serverad i glas. Dekorera med en miniros eller med citronmeliss.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl vaniljkräm, egen eller pulver
  • 3 dl vispgrädde
  • Hallon, färska
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Klä ugnens långpanna med ett bakplåtspapper.
    3. Vispa ägg och strösocker kraftigt tills det blir vitt och fluffigt.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt. Vänd försiktigt ner vattnet.
    5. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
    6. Ta ut ur ugnen och vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper på ett galler. Dra av bakplåtspappret. Låt kallna.
    7. Ta ut rundlar lika stora som glasen som bakelserna ska serveras i ca 7 cm i diameter.
    8. Vispa grädden och blanda ner ca 1 dl i vaniljkrämen.
    9. Bottna glasen med en kakrundel. Klicka på vaniljkräm. Lägg i några hallon.
    10. Lägg på en kakrundel till. Klicka på grädde och dekorera med hallon och kanske en ros eller grön kvist.

    Kommentarer (1)

    gustentomten 1 februari 2013

    Mycket goda bakelser och inte alls svåra att göra, blev en succe när jag bjöd dom till kyrkkaffet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben