Hallonbål

Varma dagar går det åt mycket saft och läsk. Festligare blir det förstås om man blandar ihop alltsammans till en bål. Då kan man också tillsätta färska bär eller frukttärningar. Vill man bryta smaken något kan man också tillsätta en skvätt vin eller likör.

Ingredienser

  • 1/2 l hallon
  • 1/2 l hallonsaft
  • 1/2 l vatten
  • 1/2 l sockerdricka eller sodavatten
  • istärningar
  • litet rivet apelsinskal
  • några färska myntablad
  • Instruktioner

    Rensa och skölj hallonen. Blanda saft och vatten. Tillsätt snabbt sockerdricka eller sodavatten, allt efter smak. Blanda med hallonen och rikligt med istärningar. Strö över apelsinrasp och några myntablad och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben