Hallonbiscotti

Serverar: 30 portioner

Fyll kakburken med krispiga och hållbara skorpor. De är goda att knapra på när sötsuget sätter in. Gör dubbelsats på en gång, det kommer garanterat behövas!

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl farinsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100-150 g hallon, frysta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rör ihop smör och farinsocker. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det ihop med äggen i smörblandningen. Knåda snabbt ihop allt till en kladdig deg. Smula sönder de frysta hallonen och knåda in dem i degen innan de smälter.
    3. Dela degen i 2 bitar och rulla ut dem till längder, ca 30 cm långa. Grädda längderna mitt i ugnen i 20-24 minuter. Skär dem i sneda bitar, 2-3 cm breda. Lägg skorporna med snittytan uppåt på plåten. Sänk värmen till 175 grader och rosta skorporna 25-30 minuter. Låt dem ligga kvar i eftervärmen om de inte torkat helt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben