Len och god knäckig pudding med smak av hallon. Lätt att göra färdig ända fram till den sista upphettningen.
Ingredienser
2/3 dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
2 ½ dl mjölk
1 vaniljstång
2 ägg
200 g hallon
2-3 msk råsocker
Instruktioner
- Ugn 150º.
- Ställ in en långpanna med lite vatten i botten, mitt i ugnen.
- Häll socker, grädde och mjölk i en kastrull. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i mjölkblandningen.
- Koka upp, ta bort från värmen och låt svalna något. Vispa i äggen försiktigt.
- Häll upp i små ungsfasta formar. Fördela hallonen i men spara några till garnering.
- Ställ formarna i långpannan och grädda i vattenbadet ca 1 timme tills de stelnat. Låt svalna.
- Sätt ugnen på grillvärme. Strö på råsocker och ställ formarna under grillelementet någon minut, tills de fått en knäckig yta.
- Garnera med några hallon på toppen.
Kommentarer (1)
bjöd mina gäster på denna i lördags, blev verkligen omtyckt