Hallonbrylé

Serverar: 6 portioner

Len och god knäckig pudding med smak av hallon. Lätt att göra färdig ända fram till den sista upphettningen.

Ingredienser

  • 2/3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 2 ägg
  • 200 g hallon
  • 2-3 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 150º.
    2. Ställ in en långpanna med lite vatten i botten, mitt i ugnen.
    3. Häll socker, grädde och mjölk i en kastrull. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i mjölkblandningen.
    4. Koka upp, ta bort från värmen och låt svalna något. Vispa i äggen försiktigt.
    5. Häll upp i små ungsfasta formar. Fördela hallonen i men spara några till garnering.
    6. Ställ formarna i långpannan och grädda i vattenbadet ca 1 timme tills de stelnat. Låt svalna.
    7. Sätt ugnen på grillvärme. Strö på råsocker och ställ formarna under grillelementet någon minut, tills de fått en knäckig yta.
    8. Garnera med några hallon på toppen.

    Kommentarer (1)

    mojans 16 november 2008

    bjöd mina gäster på denna i lördags, blev verkligen omtyckt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben