Hamburgare går hem i alla sammanhang. Men medge att du aldrig tidigare sett dem som bakelser. I detta recept fyller vi "bröden" med hallon och mascarpone.
Ingredienser
Bröd
100 g smör eller margarin
½ dl strösocker
2 ägg
1 pkt jäst
1 dl kall mjölk
6 - 7 dl vetemjöl
Pensling
1 ägg
Garnering
Pärlsocker
Fyllning
1 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 - 2 msk vaniljsocker
1 liter färska hallon
Tillbehör
Runt kakmått eller glas, ca 8 cm i diameter
Instruktioner
- Rör matfett och socker poröst. Blanda ner äggen, ett i taget. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Blanda ner jästblandningen i äggsmeten.
- Tillsätt nästan allt mjöl i smeten, men spara lite till utbakningen. Arbeta samman allt till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt cirka en timma på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en ca 1 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar, med ett runt mått eller glas.
- Lägg rundlarna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ytterligare ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.
- Gör fyllningen. Vispa grädden hårt. Blanda ner mascarponen. Smaka av med vaniljsocker.
- Dela bullarna i över- och underdelar. Fördela fyllning och hallon på underdelarna. Lägg på överdelarna på hallonburgarna. Servera genast.
Kommentarer (0)