Halloncheesecake-frestelse
Den här supergoda cheesecaken har en knaprig hasselnötsbotten och ljuvlig hallonfyllning och läcker topping. Perfekt att ha på lut i frysen!
Ingredienser
75 g hasselnötter
12 digestivekex
100 g smält smör
Fyllning
400 g naturell färskost av philadelphiatyp
200 g hallon
3 ägg
1 1/4 dl socker
Saft och finrivet skal av ½ citron
Topping
3 dl créme fraiche
½ dl socker
Rivet skal av 1 liten citron
Garnering
Ca 2 dl blandade bär
Färsk mynta
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör nötterna i en matberedare till grovt hack. Tillsätt kexen och kör ytterligare tills allt är smuligt. Blanda i det smälta smöret.
- Tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen strax under mitten av ugnen ca 8 minuter.
- Mixa färskost och hallon. Vispa ägg med socker och blanda ner tillsammans med citronsaft och citronskal i hallon- och färskostsmeten.
- Häll allt över bottnen i formen. Grädda strax under mitten av ugnen i 25-30 minuter. Blanda toppingen och bred på. Grädda i ytterligare 5 minuter.
- Låt kakan svalna och garnera med bär och mynta.
Kommentarer (0)