Halloncheesecake-frestelse

Serverar: 10 portioner

Den här supergoda cheesecaken har en knaprig hasselnötsbotten och ljuvlig hallonfyllning och läcker topping. Perfekt att ha på lut i frysen!

Ingredienser

  • 75 g hasselnötter
  • 12 digestivekex
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 400 g naturell färskost av philadelphiatyp
  • 200 g hallon
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • Saft och finrivet skal av ½ citron
  • Topping
  • 3 dl créme fraiche
  • ½ dl socker
  • Rivet skal av 1 liten citron
  • Garnering
  • Ca 2 dl blandade bär
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kör nötterna i en matberedare till grovt hack. Tillsätt kexen och kör ytterligare tills allt är smuligt. Blanda i det smälta smöret.
    3. Tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen strax under mitten av ugnen ca 8 minuter.
    4. Mixa färskost och hallon. Vispa ägg med socker och blanda ner tillsammans med citronsaft och citronskal i hallon- och färskostsmeten.
    5. Häll allt över bottnen i formen. Grädda strax under mitten av ugnen i 25-30 minuter. Blanda toppingen och bred på. Grädda i ytterligare 5 minuter.
    6. Låt kakan svalna och garnera med bär och mynta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben