Hallonclafouti

Serverar: 8 portioner

Mmm, varma hallon i denna franska krämliknande pudding som påminner lite om tjockpannkaka – väldigt gott.

Ingredienser

  • 85 g rostad, flagad mandel
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 stora ägg
  • 3 äggulor
  • 3 dl Vispgrädde
  • 200 g hallon, frysta
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Kör mandeln till fint mjöl i en matberedare. Blanda sedan med mjöl och salt. Tillsätt socker, ägg och äggulor samt grädde. Mixa alltsammans krämigt. Smörj små formar eller en pajform. Fyll på med smeten och lägg i hallonen. Grädda i 15-20 minuter beroende på form. Pudra florsocker över vid servering. Kakan är godast nygräddad eller ljummen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben