Provade detta recept i lördags och det blev en favorit direkt. En fräsch och god paj som med fördel görs i god tid innan servering.
Jag använde färska hallon direkt från landet och det gick bra det också.
Ingredienser
Pajskal
10 digestivkex
50 g smör eller margarin
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1/2 dl farinsocker
Hallonkräm
200 g djupfrysta osockrade hallon
1 1/2 dl vispgrädde
3 1/2 gelatinblad
2 dl florsocker
2 msk citronsaft
2 äggvitor
Instruktioner
- Smält matfett i en kastrull.
Blanda kex, matfett, farinsocker och kryddor i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter. Ställ svalt.
- Smält gelatinet på svag värme. Plocka ut några hallon till garnering.
- Mixa resten av hallonen tillsammans med socker och citronsaft. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa grädden (ej för hårt).
- Rör ner det smälta gelatinet i hallonkrämen.
Vänd ner vispgrädden och äggvitorna försiktigt. Bred ut moussen i pajskalet och låt stå kallt någon timme i kylen.
- Garnera med hallon strax innan servering.
Kommentarer (0)