Hallondrömpaj

Serverar: 4-6 portioner

Provade detta recept i lördags och det blev en favorit direkt. En fräsch och god paj som med fördel görs i god tid innan servering. Jag använde färska hallon direkt från landet och det gick bra det också.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 10 digestivkex
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 dl farinsocker
  • Hallonkräm
  • 200 g djupfrysta osockrade hallon
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 1/2 gelatinblad
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk citronsaft
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Smält matfett i en kastrull. Blanda kex, matfett, farinsocker och kryddor i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter. Ställ svalt.
    2. Smält gelatinet på svag värme. Plocka ut några hallon till garnering.
    3. Mixa resten av hallonen tillsammans med socker och citronsaft. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden (ej för hårt).
    4. Rör ner det smälta gelatinet i hallonkrämen. Vänd ner vispgrädden och äggvitorna försiktigt. Bred ut moussen i pajskalet och låt stå kallt någon timme i kylen.
    5. Garnera med hallon strax innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben