Hallonfudge

Tid: 30 minuter

Chokladfudge med hallonsmak

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl socker
  • 50 g smör
  • 200 g Marabou 70 % med hallon
  • Instruktioner

    1. Smöra bakplåtspapper och lägg i en form.
    2. Rör ihop grädden, smöret och sockret i en kastrull. Låt det koka upp och sen kraftigt i cirka 25 minuter. Rör om då och då. det är klart när det har nått en temperatur på 125 grader.
    3. Ta kastrullen från plattan, tillsätt chokladen i små bitar och rör tills chokladen smält och smeten är jämn och fin.
    4. Bred ut smeten i formen och låt den stelna i kylskåpet. Skär sedan i rutor, cirka 2 x 2 cm.
    5. Förvaras i kylskåp, både konsistens och smak blir bäst då.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben