Hallongodis

Serverar: 4 portioner

Fräsch avslutning på middan som kan förberedas dan innan!

Ingredienser

  • 500 g hallon
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • saft av en citron
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 4 cl balsamvinäger
  • ev.citronmeliss o. rån till garnering
  • Instruktioner

    Lägg några bär på sidan till garnering. Mosa bären med en gaffel och strö florsockret över. Vispa äggvitan till vitt skum och blanda försiktigt ner bärmoset. Häll i balsamvinägern och citronsaften. Vispa grädden och blanda i hallonmoset.Servera i vinglas, garnera med hallon,citronmeliss och ett gott rån. Förvara i kylen. Om man gör desserten dan innan den ska serveras så vänta med att hälla upp den i vinglas och garnera.

    Kommentarer (1)

    perennen 8 december 2007

    Enkelt och supergott. Barnen älskade det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben