Hallonjordgubbsstubbe

Serverar: 12 portioner

Aromerna till denna rulltårtan finns att köpa hos Borgeby Kryddgård. Men konc. hallon resp jordgubbssaft går lika bra. Smaksätt då efter egen smak.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk hallonarom
  • Jordgubbssmörkräm
  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2-3 tsk jordgubbs arom
  • 5-10 droppar röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Kläd en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner potatismjöl och bakpulver i äggsmeten. Smaksätt med hallonarom eller saft. Häll smeten i långpannan och grädda i 5-10 minuter. Sockra ovanpå kakan innan du stjälper upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten ovanpå pappret, så lossnar det lättare från kakan. Låt svalna.
    3. Rör ihop smör, florsocker och äggula till krämen. Smak- och färgsätt med arom och hushållsfärg. Bred ut krämen över kakbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben