Aromerna till denna rulltårtan finns att köpa hos Borgeby Kryddgård. Men konc. hallon resp jordgubbssaft går lika bra. Smaksätt då efter egen smak.
Ingredienser
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 dl potatismjöl
2 tsk hallonarom
Jordgubbssmörkräm
150 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
2-3 tsk jordgubbs arom
5-10 droppar röd hushållsfärg
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Kläd en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner potatismjöl och bakpulver i äggsmeten. Smaksätt med hallonarom eller saft.
Häll smeten i långpannan och grädda i 5-10 minuter. Sockra ovanpå kakan innan du stjälper upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten ovanpå pappret, så lossnar det lättare från kakan. Låt svalna.
- Rör ihop smör, florsocker och äggula till krämen. Smak- och färgsätt med arom och hushållsfärg. Bred ut krämen över kakbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.
Kommentarer (0)