Hallonkupol

Serverar: 4-6 portioner

Det här är en hallonmousse som lägger sig som bomull kring hjärtat

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • Ca 1/2 l hallon
  • 1/2-1 dl socker
  • 4 gelatinblad blötlagda i kallt vatten
  • Garnering
  • Hallon
  • Citronmeliss
  • Ev vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Kör hallonen i matberedare eller mixer. Vill du ha bort kärnorna får du pressa purén genom en sil. Det ska bli ca 2 dl puré.
    2. Vispa grädden till skum och blanda i hallonpurén. Blanda även i socker efter smak.
    3. Krama ur gelatinet och smält det på svag värme. Vispa ner det i hallongrädden.
    4. Häll smeten i en skål att servera ur eller en form om du vill stjälpa upp moussen. Ställ kallt några timmar eller över natten.
    5. Stjälp upp moussen eller garnera den i skålen med hallon och citronmeliss.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben