Hallonkvadrater

Serverar: 48 portioner

Tid: 50 minuter

Nybakat inom en timme

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 ägggula
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g färska eller halvfrysta hallom
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en stor vid kastrull. Rör i socker, ägggulan och äggen ett i sänder under omrörning.Rör ner mjöl och vaniljsocker.
    2. Bred ut smeten i en bakpapperklädd mindre långpanna, ca 36 x 25 cm. Fördela hallonen över smeten och strö på mandelspån.
    3. Grädda kakan i 175 grader, 35-40 min. Skär i kvadrater när den svalnat
    4. Tips! Kan serveras med vispad grädde

    Kommentarer (1)

    LottaKi 18 augusti 2008

    Det här receptet har jag gjort många gånger. Den är supergod! Skillnaden är att i mitt recept är det 2 tsk vaniljsocker, 1/2 dl hackad mandel och 2-3 msk pärlsocker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben