Hallonmoln

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En av familjens favoriter.

Ingredienser

  • 225 g färskost, kvarg eller Philadelphia
  • 85 g socker
  • 1½ dl vispgrädde
  • 225 g hallon färska eller tinade (extra färska för dekoration)
  • 15 g gelatinpulver eller 4 blad
  • 1½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Lägg färskosten i en skål och rör i socker och grädde lite i taget. Lös gelatinet i vattnet enligt paketets anvisningar och blanda i. Vänd ner hallonen och häll alltsammans i en kransform.
    2. Kyl tills det har stelnat och stjälp upp. Det går lättare om man lossar med en kniv runt kanten och snabbt doppar formen i varmt vatten. Fyll gärna mitten med färska hallon.
    3. Man kan också utesluta gelatinet och vända ner vispad grädde, men då går desserten inte att stjälpa upp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben