Hallonpärlor

Tradionella västerbottniska kakor med åkerbär men detta recept är med hallonsylt i stället. Lättillgängligt och gott!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl hackade sötmandel
  • 5 hackade bittermandel
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Garnityr
  • 1 dl hackad mandel
  • ½ dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och blanda ner i sockret, tillsätt mjölet och den hackade mandeln.
    3. Rulla degen till bollar och gör en födjupning i varje.
    4. Doppa i det uppvispade ägget och sedan i mandeln. Lägg sylt i fördjupningen och grädda i 10-12 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben