Hallonpannacottapaj

Serverar: 8-10 portioner

Man vill inte att den ska ta slut.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 3 gelantinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 250 g hallon
  • 200 g philadelphiaost
  • Instruktioner

    Kör digestivekex och smält smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med lös botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret löst sig. Ta upp gelantinbladen, krama ur vattnet och vispa ner i grädden. Ta av från värmen och låt svalna något. Mixa hallonen. Rör ner osten och hallonen i grädden. Vispa till en slät kräm och häll i pajformen. Låt den stå i kylskåp minst tre timmar eller tills den stelnat. Servera med färska bär om det finns.

    Kommentarer (3)

    AnnaBorwin 28 augusti 2009

    Detta recept fick jag av en god vän här om dagen. Har nu bakat tre stycken till en bröllopsfest imorgon. Har provsmakat och tycker att den är helt underbar.

    kockstoffe 30 oktober 2009

    ja den där är as god men pröva med att blanda in blåbär, ta50/50 av varje o gör pure av de o blanda in ska du få se att den får de där lilla extra testa de själv o de vart super

    godmat2008 14 juni 2010

    Har gjort denna tidigare och den är helt ljuvligt god! Vet någon om den går att frysa?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben