Man kan ta knäckformar istället för hallonformar.
Ingredienser
Röd karamellfärg
Lite smält kakaosmör
200 g hackad vit blockchoklad
250 g mörk choklad ( minst 70% kakaohalt )
50 g mjölkchoklad
30 g glykos
1 dl grädde
150 g mosade hallon
5 cl rödvinbärssaft
1 1/2 cl hallonlikör
100 g yoghurtchoklad (naturgodis)
Instruktioner
- Blanda dagen innan ihop karamellfärgen med kakaosmöret och värm upp till 40 grader. Pensla en pralinform (gärna med fördjupningar i hallonform) med kakaosmöret och låt det stelna.
- Smält den vita blockchokladen i en skål i hett vattenbad och låt den svalna lite. Häll chokladen i pralin formen. Luta försiktigt på formen så överskottschoklad kan rinna av – spara den till senare. Låt sedan pralinerna stelna något i formen. Skrapa försiktigt ur pralinerna i mitten.
- Hacka både mjölkchoklad och mörk choklad och häll i en skål tillsammans med glykosen. Koka upp grädde, hallonpuré och rödvinbärs saft i en kastrull. Häll lite av fruktgrädden mitt i chokladen. Vänta lite, och rör sedan om med början i mitten. Häll åter i lite grädde och rör på samma sätt. Fortsätt så tills det blivit en matt glänsande kräm. Låt svalna till 30°. Tillsätt hallonlikören och blanda väl med stavmixer.
- Spritsa med hjälp av en spritspåse med smal öppning lite kräm i pralinerna. Tryck ner 1 yoghurtchoklad i varje utrymme och fyll på med resten av krämen. Låt stelna över natten.
- Smält den sparade vita blockchokladen i hett vattenbad och häll i pralinerna. Jämna till ytan. Ställ formen 6 minuter i frysen. Stjälp pralinerna ur formen och förvara dem svalt och lufttätt.
Kommentarer (1)
Räcker detta för 70 personer????