Hallonrektanglar

Serverar: 16 portioner

Smörig smuldegskaka med havregryn som omsluter ett lager av söt hallonsylt i mitten. En läcker liten munsbit som är mycket lätt att baka.

Ingredienser

  • 2½ vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 2½ dl havregryn
  • 1½ dl socker efter smak, t ex ljust muscovadosocker
  • 50 g tärnat osaltat smör
  • 350 g hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form som är ca 20x20 cm.
    2. Sikta ner mjölet i en skål och blanda ner bakpulver, salt, havregryn och socker. Tillsätt smöret och knåda ihop tillsammans med de torra ingredienserna med hjälp av fingrarna.
    3. Skeda upp två tredjedelar av smuldegen i formen och pressa ihop degen till en fast botten. Bred över hallonsylten med baksidan av en sked, lämna en kant som är ca 1½ cm.
    4. Skeda över resten av smuldegen och tryck till degen försiktigt. Grädda 25-30 minuter tills vackert gyllene. Låt svala i formen och skär den sedan i 16 lika stora bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben