Smörig smuldegskaka med havregryn som omsluter ett lager av söt hallonsylt i mitten. En läcker liten munsbit som är mycket lätt att baka.
Ingredienser
2½ vetemjöl
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
2½ dl havregryn
1½ dl socker efter smak, t ex ljust muscovadosocker
50 g tärnat osaltat smör
350 g hallonsylt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form som är ca 20x20 cm.
- Sikta ner mjölet i en skål och blanda ner bakpulver, salt, havregryn och socker. Tillsätt smöret och knåda ihop tillsammans med de torra ingredienserna med hjälp av fingrarna.
- Skeda upp två tredjedelar av smuldegen i formen och pressa ihop degen till en fast botten. Bred över hallonsylten med baksidan av en sked, lämna en kant som är ca 1½ cm.
- Skeda över resten av smuldegen och tryck till degen försiktigt. Grädda 25-30 minuter tills vackert gyllene. Låt svala i formen och skär den sedan i 16 lika stora bitar.
Kommentarer (0)