Hallonsnäckor

Dessa vetebröd blir extra saftiga och smakrika av lite surdeg. Du kan köpa surdeg i affären eller utesluta den om du inte får tag i den.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • ½ paket jäst, ca 25 g
  • 18 dl vetemjöl, 1100 g
  • 2 dl socker
  • 15 g kardemumma
  • 50 g ljus surdeg
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1-1½ dl hallonsylt, gärna hemgjord
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker eller flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i kall mjölk i en degblandare. Häll i resten av ingredienserna och kör långsamt i ca 3 minuter. Öka hastigheten och kör ytterligare 7-8 minuter. Om du tar upp en liten degbit och drar isär den, ska degen vara elastisk och inte "gå av" direkt. Om den gör det så kör degen ytterligare i några minuter.
    2. Kavla ut degen direkt till en rektangel ca 40x60 cm. Blanda mandelmassan med smör och bred ut den på två tredjedelar av rektangeln. Bred ut hallonsylten ovanpå fyllningen.
    3. Vik långsidorna in mot mitten. Börja med tredjedelen utan fyllning. Skär remsor som är 1-1½ cm breda. Snurra remsorna och vrid ihop till en knut. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 2 timmar.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller mandel. Grädda bullarna i ca 15 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben