Observera att mängdangivelserna inom parentes bara är ungefärliga. För bästa resultat ska ingredienserna vägas upp.
Ingredienser
Sockerdeg
180 g smör
110 g florsocker (knappt 2 dl)
40 g mandelmjöl (drygt 1 dl)
3 g salt (2 krm)
60 g äggula (ca 4 st)
310 g vetemjöl (drygt 5 dl)
Mazarinmassa
250 g mandelmassa
125 g smör rumstempererat i kuber
2 ½ ägg
25 g mjöl (knappt 1/2 dl)
Garnering
Vaniljkräm eller sylt
Hallon eller andra skogsbär
Florsocker
Instruktioner
- Nyp ihop smör, florsocker och mandelmjöl tills smöret är klumpfritt. Tillsätt salt och äggula. Bland sist i mjölet tills det precis bildar en deg. Lägg i plastfolie i kylen 2-3 timmar.
- Kavla ut degen tunt och klä formarna med degen. Sätt ugnen på 175°C.
- Riv mandelmassan grovt. Rör ihop med smöret tills inga klumpar återstår. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa sist i mjölet.
- Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen 8-10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
- Fördela lite vaniljkräm eller sylt på tarterna och lägg på massor med färska hallon eller andra skogsbär. Pudra över lite florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)