Hallontarte

Serverar: 6-8 portioner

Observera att mängdangivelserna inom parentes bara är ungefärliga. För bästa resultat ska ingredienserna vägas upp.

Ingredienser

  • Sockerdeg
  • 180 g smör
  • 110 g florsocker (knappt 2 dl)
  • 40 g mandelmjöl (drygt 1 dl)
  • 3 g salt (2 krm)
  • 60 g äggula (ca 4 st)
  • 310 g vetemjöl (drygt 5 dl)
  • Mazarinmassa
  • 250 g mandelmassa
  • 125 g smör rumstempererat i kuber
  • 2 ½ ägg
  • 25 g mjöl (knappt 1/2 dl)
  • Garnering
  • Vaniljkräm eller sylt
  • Hallon eller andra skogsbär
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop smör, florsocker och mandelmjöl tills smöret är klumpfritt. Tillsätt salt och äggula. Bland sist i mjölet tills det precis bildar en deg. Lägg i plastfolie i kylen 2-3 timmar.
    2. Kavla ut degen tunt och klä formarna med degen. Sätt ugnen på 175°C.
    3. Riv mandelmassan grovt. Rör ihop med smöret tills inga klumpar återstår. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa sist i mjölet.
    4. Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen 8-10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
    5. Fördela lite vaniljkräm eller sylt på tarterna och lägg på massor med färska hallon eller andra skogsbär. Pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben